Finantari Nerambursabile Pentru Domeniul Cultural

Program de Finantare Nerambursabila Pentru Domeniul Cultural. Sunt eligibile atat IMM-urile, cat si întreprinderile mari) care au desfasurat activitați în ultimii 2 ani.
In perioada imediat urmatoare agentii economici care activeaza in domeniul cultural, vor putea obtine finantari nerambursabile, prin schema de ajutor destinata culturii.
Schema de ajutor de stat vizeaza 5 masuri, iar beneficiarii eligibili sunt entitati de drept privat: organizatii neguvernamentale si societati comerciale (atat IMM-uri, cat si intreprinderi mari) care au desfasurat activitati in ultimii 2 ani.
Daca esti interesat de Granturi Pentru Domeniul Cultural, asteptam mesajul tau! Te sunam in cel mult 24h!
Domenii de Activitate Eligibile
1. Artele spectacolului (teatru, muzica, dans),
2. Artele vizuale (pictura, sculptura, film, fotografie),
3. Patrimoniu,
4. Carte,
5. Audio-vizual,
6. Educatie culturala.
Agentii economici care activeaza in domeniile de mai sus, trebuie Acestia sa fie inscrisi la data depunerii proiectului in Registrul Sectorului Cultural gestionat de Institutul National de Cercetare si Formare Culturala (INCFC), institutie in subordinea Ministerului Culturii.
Registrul Sectorului Cultural poate fi accesat aici: www.culturadata.ro/registrul-sectorului-cultural. platforma si formularul sunt disponibile, iar perioada de preinscriere se va incheia miercuri, 25.11.2020.
Daca esti interesat de Granturi Pentru Domeniul Cultural, asteptam mesajul tau! Te sunam in cel mult 24h!
Tipurile de Granturi Nerambursabile
Masura A: Microgranturi
Operatorii culturali care nu au venituri din vanzare de bilet
Valoarea maxima a ajutorului de stat este echivalentul in lei a sumei de 4.000 euro/beneficiar de ajutor de stat.
Masura B:
Granturi pentru organizare festivaluri culturale
Operatorii culturali care au organizat un festival cultural cu vanzare de bilete.
Valoarea maxima a ajutorului de stat este echivalentul in lei a 25% din valoarea bruta a biletelor vandute la editia din 2019 a festivalului, dar nu mai mult de 800.000 euro.
Masura C
Granturi pentru organizare evenimente culturale
Operatorii culturali au organizat evenimente culturale in anul 2019 si au venituri din bilete vandute
C.1 Evenimente muzicale si evenimente de tip stand-up comedy:
Intre 1 – 10 evenimente organizate in anul 2019 – valoarea maxima a ajutorului de stat este echivalentul in lei a 5% din valoarea bruta a biletelor vandute la evenimentele organizate in 2019, dar nu mai mult de 800.000 euro.
Intre 11 – 50 evenimente organizate in anul 2019 – valoarea maxima a ajutorului de stat este echivalentul in lei a 7% din valoarea bruta a biletelor vandute la evenimentele organizate in 2019, dar nu mai mult de 800.000 euro.
Peste 50 evenimente organizate in anul 2019 – valoarea maxima a ajutorului de stat este echivalentul in lei a 9% din valoarea bruta a biletelor vandute la evenimentele organizate in 2019, dar nu mai mult de 800.000 euro.
C.2 Evenimente din alte domenii culturale decat domeniul muzical si stand-up comedy:
Valoarea maxima a ajutorului de stat este echivalentul in lei a 50% din valoarea bruta a biletelor vandute la evenimentele organizate in 2019, dar nu mai mult de 800.000 euro.
Masura D – Granturi pentru librarii
Valoarea maxima a ajutorului de stat este echivalentul in lei a 25% din valoarea bruta a vanzarilor de carte din 2019, dar nu mai mult de 800.000 euro.
Masura E – Granturi pentru edituri
Valoarea maxima a ajutorului de stat este echivalentul in lei a 25% din valoarea bruta a vanzarilor fizice directe de carte din 2019, dar nu mai mult de 800.000 euro.